I’m the proud owner of a small business & a spoiled dog

Serieus, de hond is wel écht verwend…

Mijn naam is Amber Kant, woonachtig in in het mooie, pittoreske Dussen samen met mijn hond Astra. 
Leuk om je te leren kennen! 

How it started

In 2019, toen ik net was gestopt met mijn studie en vast in dienst was gegaan bij de supermarkt waar ik een bijbaantje had, besloot ik op zoek te gaan naar mijn passie. Na het onderzoeken van een aantal opties, miste ik een spark.

In een gesprek, viel voor het eerst de term ‘grafische vormgeving’. Er ging een lampje branden en ik ben op onderzoek gegaan. Langzaam begon mijn vuurtje steeds meer te branden en als snel heb ik besloten om een opleiding te volgen tot grafisch vormgeefster.

Januari 2020 was het dan eindelijk zover: naast mijn opleiding startte ik mijn bedrijf en de klanten kwamen gelukkig vrij snel. Een jaar later stond mijn bedrijf officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en kon ik officieel beginnen. Het universum had helaas andere plannen… een paar maanden later zat ik thuis met een flinke burn-out. Een lang traject en veel heuvels en bergen volgden. Het was één grote reis naar zelfkennis en zelfontwikkeling.

How it’s going

Na ruim 2 jaar ben ik weer begonnen met het heropstarten van mijn bedrijf. Een eerste opfrissing van de huisstijl volgde en niet heel lang daarna een volledige rebranding. Er kwam een nieuwe naam, nieuwe uitstraling nieuw alles! 

Het aanbod is aangescherpt en er zijn een aantal dingen veranderd. Alles valt steeds meer op zijn plek. 

Het gaafste aan mijn werk is eigenlijk het hele proces. Vanaf de kennismaking tot het leveren van het eindproduct. Het is zo leuk om te zien hoe de klant steeds enthousiaster wordt over het ontwerp!

Uniek

Stubborn as f*ck

Wat maakt de juiste Kant zo uniek? Ik werk nauw samen met mijn klanten. Tussendoor hou ik hen zoveel mogelijk op de hoogte van het proces. Als het kan, plan ik een kennismaking het liefste face-to-face in óf via Teams als de afstand te groot is. Op deze manier krijg ik (letterlijk) het beste beeld. Vooral tijdens afspraken op locatie, kun je goed zien wat iemand mooi vindt. Zo is makkelijker om aan te sluiten op de wensen van mijn klant! 

Mixed media
Daarnaast werk ik nog steeds met mixed media. Dit moet uiteraard wel passen bij het bedrijf en de onderneemster. In mijn eigen branding zitten ook handgetekende elementen verstopt, die ik vervolgens heb gedigitaliseerd. Iets wat handgemaakt is, hoeft niet per se volledig gedigitaliseerd te worden. Bij een aantal logo’s die ik heb mogen vormgeven, zie je duidelijk de aquarel terug. Dit geeft het juist een eigen, unieke uitstraling! Het valt op tussen alle strakke, digitale uitingen en heeft een écht eigen(wijze) vibe. Heerlijk, hou ik van. 

Fun facts

Beelddenker

Ik ben een échte beelddenker. In gesprek met een klant zie ik een logo of branding ontstaan. De kleuren vormen langzaam, de typografie, uitstraling. Het is bijna een soort moodboard, maar dan in mijn hoofd. Uit die creativiteit en connectie met mensen ontstaat enorm veel energie! Het is een vlammetje, die, wanneer hij eenmaal brand, niet meer is te doven.

Chocola all the way!

Ik ben echt gek op chocola! Een stukje pure chocola bij de thee vind ik heerlijk. Warme chocolade melk met slagroom als het koud is buiten. In de zomer heerlijke chocolademelk van de boer en ga zo maar door!

Natuur

Een van de dingen die ik graag doe, is wandelen. Heerlijk naar buiten, de zon op mijn huid voelen, de vogeltjes horen zingen, de wind. 
Het liefst neem ik de hond mee tijdens mijn wandelingen of ik ga erop uit met vriendinnen. Even ontspannen. 

Schilderen

In mijn vrije tijd schilder ik graag. Ik experimenteer met materialen, zoals gouache, aquarel en (kleur)potloden. Ook ontdek ik langzaam wat mijn eigen stijl is! 

Helemaal enthousiast geworden?

Contact

Postadres
Van Axelestraat 19
4271AR Dussen

06-30370192
info@dejuistekant.nl


Info

K.v.K.:  81316992

Social media